Virksomhed: JNMEAT – En slagteri- og produktionsvirksomhed i udvikling

jnmeat

JNMEAT er en dansk produktionsvirksomhed, der har speciale i opskæring og modning af kalvekød og oksekød. Virksomheden ligger i Slagelse og blev stiftet i 1980 af John Nielsen. Dengang hed virksomheden John Nielsen Kød en Gros.

John mente, at der ville være et marked for en virksomhed, der satsede på indkøb og salg af det bedste kød på markedet. Det viste sig hurtigt, at han havde ret, og snart blev pladsen i produktionslokalerne i Sørbymagle for trang. JNMEAT flyttede derfor til nye produktionsfaciliteter på Elmedalsvej 8 i Slagelse, hvor virksomheden også ligger i dag.

Kvalitet uden grænser

I dag er JNMEAT vokset i både størrelse og omsætning. Den høje kvalitet, som John Nielsen satsede på i starten af hans erhvervseventyr, er stadig virksomhedens hovedfokus. JNMEAT har nemlig rykket betydeligt på grænserne indenfor kvalitet, rengøring og fødevarehåndtering.

Virksomheden beskæftiger sig udelukkende med faglært arbejdskraft i deres produktion af kvalitetskød i Slagelse. Dette hjælper til at opretholde en høj kvalitet og en sikker håndtering af kødet – fra det ankommer til JNMEAT, og til det forlader virksomheden igen.

Høje standarder i rengøring giver fødevaresikkerhed

JNMEAT har anerkendt, at deres kernekompetencer ligger inden for opskæring og produktion af kvalitets-kødprodukter. Derfor har de outsourcet deres rengøring til et professionelt rengøringsselskab. Rengøringen er prioriteret meget højt hos JNMEAT, som det bør være hos alle andre virksomheder, der beskæftiger sig med håndtering af fersk kød og fødevarer generelt.

Selskabet, der tager sig af virksomhedens rengøring, udtager bakteriologiske prøver, der kontrolleres af en ekstern fødevarekonsulent.

Hos JNMEAT har man Elite Smiley

Det store fokus på rengøring og korrekt håndtering af fødevarerne har medført, at JNMEAT har fået Miljø- og Fødevareministeriets Elite Smiley.

En Elite Smiley betyder, at virksomheden ikke har fået nogle anmærkninger ved de seneste fire af Fødevareministeriets kontroller. For mange virksomheder er det vanskeligt at opnå elite status i Fødevareministeriets oversigt, og det er derfor en meget anderkendt status at opnå.

Fra national til international leverandør

Men JNMEAT har ikke kun skubbet til grænserne, når det kommer til rengøring, kvalitet og fødevarehåndtering. Virksomheden er nemlig et skoleeksempel på, hvordan man sagtens kan udvikle sig fra at være en lokal enkeltmandsvirksomhed til at være en stor spiller på markedet med internationalt potentiale. Det kræver blot en masse gåpåmod og en god forretningsmodel. JNMEAT har allerede taget springet og krydset hjemmemarkedets landegrænser og opererer i dag i hele Nord- og Sydeuropa.

Produktudviklingen sætter nye standarder

Det høje fokus på produkter af høj kvalitet kombineret med løbende produktudvikling har resulteret i en ny serie af kvalitets oksekød. Serien, som JNMEAT kalder for Freygaard, er opkaldt efter guden Frey, der figurerer i nordisk mytologi. Her er guden en markant karakter indenfor afgrøder, landbrug, velstand og frugtbarhed. Denne serie af produkter komplimenterer virksomhedens miljøpolitik, der bygger på, at regeringens krav – som et absolut minimum – skal overholdes. Freygaard er nemlig produceret med særligt hensyn til fødevaresikkerhed og miljø. Desuden ligges der vægt på spisekvalitet, dyrevelfærd og naturlige fødevarer. Oksekødet, som Freygaard er produceret af, stammer fra Finland, hvor kvægene er født, opvokset og slagtet. Dog bliver kødet opskåret og klargjort til salg på JNMeats egen opskæringsvirksomhed i Slagelse.

Kvægene har gennem hele sommeren været fritgående og græsset på marker i  den vidtstrakte finske natur. Fodret har gennem hele kvægets liv været baseret på græs og uden brug af væksthormoner. Vækstfremmende hormoner er nemlig totalt forbudt i Finland, og Freygaard-serien kan derfor stemples som værende fuldstændig naturlig.

For at sikre den bedste spisekvalitet for slutbrugeren bliver kødet testet flere gange både i Finland og i Danmark. De ting, som der kontrolleres, omfatter blandt andet kvægets alder ved slagtning. Desto yngre kvæget er ved slagtningen, desto mindre bindevæv er der at finde i musklerne. Bindevævet påvirker kødets mørhed negativt og mindsker kvaliteten af kødet.

PH-værdien i kødet kontrolleres også. PH-værdien fortæller om kvægets stressniveau i opvæksten og i slagtningsprocessen. Hvis dyret har været meget stresset, vil PH-værdien stige. Kvæg med lav PH-værdi giver bedre kød, og JNMEAT bestræber sig derfor på at holde kvægets stressniveau nede.

Kort fortalt er JNMEAT en virksomhed, der bestræber sig på at levere et produkt i højeste kvalitet til den kræsne kødelsker. Mange års erfaring har gjort virksomheden og dens ansatte til eksperter inden for opskæring og fremstilling af kødprodukter.

Hos JNMEAT ved de, at de ikke er de største, men de insisterer på at være de bedste.