Inden for byggebranchen i det danske og internationale marked, er Claus Wiegand Larsen en af de helt store drenge. Han har stået for nogle af de mest prominente bygninger i København som for eksempel Operaen, Mærsk Tårnet og Royal Arena.

At skulle stå med ansvaret for sådanne store og højtprofilerede byggeprojekter kræver en vis erfaring og kompetence samt lederegenskaber. Disse bygninger er alle markante og væsentlige byggerier i København. Sammenlignet med et kontorbyggeri, vil der for eksempel kun være én Opera i København og kun én Arena. Det er ikke noget der bliver bygget i mange år.

Baggrund for Claus Wiegand Larsens karriere

Claus Wiegand Larsen har en uddannelsesmæssig baggrund som B.Sc., Bygningsingeniør fra Københavns Teknikum, 1984 samt en M.Sc. MBA fra Henley Management College, 2002. Derudover har han deltaget i adskillige kurser inden for projektledelse, jura og finansiel træning.

Siden 1984 har han arbejdet med i byggebranchen. Det giver Claus Wiegand Larsen 32 års erfaring i branchen. Han har arbejdet med ledelse i 20 år, hvoraf han i 12 år har arbejdet som henholdsvis afdelingsleder og administrerende direktør. Og så har han aldrig haft en sygedag i hans 32 års lange karriere.

Internationale projekter

I hans karriere i byggebranchen har Claus Wiegand Larsen været en del af mange små og store byggeprojekter, både i Danmark samt i udlandet.

Internationalt har Claus stået for ansvaret af byggeprojekter som blandt andet:

 • Vandforsyning og kloakker på Sri Lanka
 • Landfills (lossepladser hvor der udvindes gas) i Ho Chi Minh City, Vietnam/ Wuhan, China
 • Vandforsyning, afsaltningsanlæg og lufthavn på Maldiverne
 • Vandforsyning i Guinea, Ghana, Mekong Deltaet i Vietnam
 • Fiskefabrik i Somalia
 • Skoler og bibliotek i Aberdeen, Scotland
 • Museum i Liverpool
 • Logistikcentre, retail og kontorer i Ungarn og Tjekkiet

Mens han har været en del af disse projekter, har han samtidig boet de pågældende steder. At Claus har valgt at rejse så meget i forbindelse med sit arbejde, kan nok begrundes med at han har et meget eventyr- og rejselystent sind.

For selvom Claus Wiegand Larsen er en utrolig dedikeret ildsjæl, der bruger meget tid på sit arbejde, nyder han også at rejse – både nye steder og nye kulturer, men også gerne tilbage til steder, hvor han har været før. Det kan for eksempel være til familiens lille hus i Cote d’Azur nær Nice som de har haft siden 1998.

Naturlig leder i byggebranchen

Det har altid været naturligt for Claus Wiegand Larsen at agere som leder i byggebranchen. Hans naturlige tilgang til denne branche kommer fra hans baggrund som bygningsingeniør. Med en Master i Business Administration og de erfaringer han har gjort sig som projektleder på diverse byggeprojekter har givet ham en stærk forretningssans og gode lederevner i byggebranchen.

Igennem Claus’ lange karriere har han gjort sig erfaringer inden for en bred vifte af opgaver ved større komplicerede og krævende byggeprojekter, herunder:

 • Udarbejdelse og implementering af forretnings- og strategiplaner
 • Opstilling og evaluering af og på nøgletal
 • Akkvisition og kalkulationer
 • Projektudvikling og masterplaner
 • Hoved– og totalentrepriser
 • Risikohåndtering
 • Udarbejdelse af årsregnskaber, drifts- og likviditetsbudgetter
 • Rekruttering, organisationsudvikling, kompetence- og talentudvikling
 • Optimering af arbejdsgange og processer
 • Direktionsrapportering og bestyrelsesarbejde
 • Ledelse i familiejet virksomhed – med fokus og optimering af kulturbærende, værdibevarende og sociale værdier

Claus Wiegand Larsens lederprofil

Der er ingen tvivl om at Claus Wiegand Larsen er en dygtig leder, som kan formå at skabe de rette teams og motivere sine medarbejdere. Hans karakter som leder er med til at styrke motivationen. Med en energi, empati og et højt drive motiverer han sine medarbejdere og samarbejdspartnere, samtidig med at han får skabt en attraktiv arbejdsplads med et godt sammenhold og plads til sociale aktiviteter.

For at kunne stå med ansvaret for de byggeprojekter som Claus Wiegand Larsen har gjort, kræver det en form for struktur, engagement og en handlekraftighed, når tingene bliver sat på spids og deadlines samt budgetter skal overholdes. Her har Claus lige netop dét, der skal til. Med hans udadvendte lederprofil, gennemslagskraft og struktureret tilgang til sit arbejde, har han formået at få sine succeser i hus.

Generelt har Claus Wiegand Larsen et ry i branchen for at kunne sætte sig hurtigt ind i problematikker og være en god sparringspartner og inspirator for sine kollegaer og sit netværk. En vigtig ting for Claus er netop at kunne forholde sig lydhør over for andres meninger og holdninger – hvorfor hans dør altid er åben.  Kommer man forbi Claus er han altid frisk på at høre en god historie og en frisk replik – og du vil sjældent opleve ham være i dårligt humør. For det ligger ikke i Claus’ natur.

Vil du vide mere om hvem Claus Wiegand Larsen er, kan du læse meget mere om ham her.

Kategorier: Person