Virksomhed: Cirkus Trapez

cirkus trapez

Cirkus Trapez er et af de største cirkusser i Danmark. Det blev stiftet i 2016 og er derfor stadig ganske nyt. Hos Cirkus Trapez er nostalgi, eventyr, masser af dyr og verdensklasse-artister altid i højsædet. Du kan i det følgende læse om nogle af de vigtigste personer (og dyr) fra cirkusset.

Bernhard Kaselowsky

Grundlægger af Cirkus Trapez

Bernhard Kaselowsky, eller bedre kendt som elefantmanden, har dedikeret sit liv til at træne og pleje sine dyr. Han kommer fra en ægte cirkusfamilie, som drev deres eget cirkus i hele hans barndom.

Bernhard har derfor haft kendskab til alt det praktiske der skal til at drive et cirkus, siden han var helt lille. Han har dannet par med Isabella Enoch Sosman og sammen har de etableret Cirkus Trapez. Siden hans barndom har han arbejdet med dyr.

Han fik Ramboline da hun var 2 år gammel, og siden da har de i over 30 år de været uadskillige. Sammen har de rejst hele Europa rundt, og optrådt i nogle af verdens største cirkus.

Udover hans bedste veninde, Ramboline, præsenterer Bernhard frieserheste, kameler, og for første gang siden han var 18 år gammel, æsler.

Bernhard er dyrenes ven, og han passer og plejer alle sine dyr efter alle kunstens regler – de skal have det godt og er den vigtig del af den store cirkusfamilie.

Bernhard er også teltmester og teknisk chef af Cirkus Trapez.

Isabella Enoch Sosman

Grundlægger af Cirkus Trapez.

Isabella er en cirkus-stjerne og kongelig anerkendt cirkus-bedømmer.

Sammen med Bernhard Kaselowsky er Isabella grundlægger af Cirkus Trapez. Isabella kommer fra en ægte cirkusfamilie. Hun er 7. generation cirkusartist og hendes trapez karriere startede da hun var blot 11 år gammel.

Hendes første trapez købte hendes far, Haddy Enoch, for kun 100 kr. i håb om at hun ville indse hvor svært det er og tabe interessen for denne farlige kunst. Men interessen og begejstringen for trapezen forblev. I 1972 optrådte hendes forældre som The Haddies i Ecuador, hvor det cirkus de var med, German National Circus, pludselig manglende en trapezartist, idet deres hidtidige trapez-kunstner Miss Mara var nødt til at rejse hjem, Isabella fik derfor sin artistdebut som trapezstjerne i en alder af kun 11 år.

Da Isabella var 19 år, begyndte hun at turnere alene de følgende år optrådte hun i en række førende cirkus og varieteer over store dele af verden, heriblandt i Canada, Mexico, Zirkus Barum i Tyskland, Hansa Theater i Hamborg og Tigerpalast Varieté i Frankfurt.

Hendes internationale cirkus karriere har ikke kun givet hende erfaringen til at sætte hendes eget show sammen, men har også givet hende et renomme som cirkusstjerne og cirkuskender. Hendes viden og øje for cirkus talenter har sørget for at hun er blevet inviteret som jurymedlem til masser af cirkus festivaler rundt om verdenen, såsom i Spanien, Cuba, og Kina.

I januar 2017 var Isabella inviteret som jurymedlem til verdens største cirkus festival, nemlig den internationale cirkusfestival i Monte Carlo, hvor hun skulle bedømme nogle af verdens bedste artister sammen med den kongelige familie af Monaco.

David Sosman

Universitets student og pavelig velsignet jonglør

David Sosman er den yngste søn af Isabella Enoch Sosman. Han har læst i to år i Italien på et internationalt gymnasium, hvor han samtidig gik på den meget anerkendt cirkusskole Accademia d’Arte Circense for at blive oplært i et jonglør nummer. Det sidste år af hans gymnasie tog David på Kolding IB gymnasium, hvor han blev student i 2011. Siden da har David optrådt verden over med sit jonglør nummer og vundet utallige cirkus priser, heriblandt; førstepræmien ved Festival International du Cirque du Loir-et-Cher i Frankrig, Bronze prisen ved Nanchang Circus Festival i Kina, og Cirque d’Hiver æresprisen ved The Circus Festival of Budapest. I 2016 var David endda inviteret til Vatikanet til en speciel optræden for selveste Paven. Samtidig med sin jonglør karriere har David taget sig en universitetsuddannelse i statskundskab og historie på The University of Glasgow og Sciences Po Paris. I sommers 2017 kunne David erklære sig færdiguddannet, derfor vil han dedikere sin fulde opmærksomhed til hans cirkus karriere.

I kunne opleve David I Cirkus Trapez’ manege i 2016 og i Cirkus Dannebrog 2011.

Følg Davids karriere på hans Facebook side: facebook.com/David.Sosman.Bounce.Ball.Juggler

Ramboline

Helten fra filmen Sikke et Cirkus

Ramboline er kendt af alle for sit rolige gemyt, og endnu mere efter, at hun var helten i den ny danske børnefilm Sikke et Cirkus. Med andre ord har Cirkus en ægte filmdiva med på turné.

Hun og Bernhard har et helt specielt forhold, der betyder, at de to helst ikke kan undvære hinanden.

Ligesom Ramboline er også Cirkus Trapez’ heste en naturlig del af Cirkus Trapez’ cirkusfamilie. Derfor er de selvfølgelig også med på turné. De vil under kyndig og kærlig vejledning fra Bernhard Kaselowsky vise, hvad de har lært.

Læs mere her

Du kan læse meget mere om Cirkus her: Hjemmeside, Facebook, Blog, Twitter, LinkedIn, Instagram, Google+ og Crunchbase.

Oplev cirkusnostalgi, når det er bedst

Hos Cirkus Trapez gør de en dyd ud af at skabe unikke og bekendte rammer om deres forestillinger. Ved at værne om traditionalle cirkustraditioner bringer de nostalgi, eventyr og duften af hø og savsmuld til dig, der elsker autentiske cirkusoplevelser. Efter deres succes med debutforestillinge i 2016, er Cirkus Trapez nu tilbage med en ny familievenlig forestilling, hvor dyr i massevis, verdensklasse artister og nostalgiske historier tilsammen skaber en hyggelig og uforglemmelig oplevelse.

Med inspiration fra tegenserien om indianerdrengen Yakari og Lille Torden bringer Cirkus Trapez en familievenlig forestilling, der henvender dig til hele familien. Her er der plads til at blive forundret og grine hæjlydt af de humoristiske historier og hendelser, der bliver fremstillet gennem forestillingen.

Er du interesseret i at få en mere personlig oplevelse med hele Danmarks familiecirkus? Bliv en del af Cirkus Trapezs loyalty-program, hvor du og hele familien har mulighed for at opleve dyrene i deres stalde og drikke en sodavand eller kop kaffe med grundlæggerne fra cirkusset.

Syntes du det kunne være sjovt for dine kollegaer at opleve forestillinge? Som noget helt nyt tilbyder Cirkus Trapez at lave dinershows for orivate og virksomheder, der har lyst til at prøve noget anderledes og spændende i forbindelse med deres arrangementer.