Virksomhed: DryTech – afhjælp fugt i kældervægge

Elektro osmose mod fugt i kaeldervaegge eller fugt i kaelder

Vi er i løbet af de seneste måneder trådt ind i en våd tid, hvor mange husstande oplever problemer med fugt i kældervægge eller fugt i kælderen generelt. Dette kan være til stor frustration for mange husejere og den høje luftfugtighed i en kælder, kan da også medføre ubehageligheder som skimmelsvamp og mugpletter samt en ubehagelig lugt, der gør det uattraktivt helt at anvende rummet på daglig basis.

I mange villaerne bruger kældrene brugt til beboelse for eksempelvis husets unge teenager, der nyder godt af en privat indgang, når teenageren kommer hjem fra byen eller kommer og går på skæve timer. Det kan derfor være en stor sundhedsrisiko for pågældende, hvis der er fugt i kældervægge, da eksempelvis skimmelsvamp kan resultere i luftvejsinfektioner, astma m.m.

Hvad gør man mod fugt i kælder?

I dag findes der mange metoder til at komme af med fugt i sin kælder eller fugt i kældervægge, hvis det er der, at problemet er opstået. Virksomheden DryTech har blandt andet specialiseret sig i at uddrive fugten fra kældervægge ved hjælp af elektro osmose. Elektro osmose er en ny teknologi på det danske marked til at drive fugt ud af sin kælder, og til processen skal blot bruges en stømførende ledning, elektroder og en lille boks. Drymat System, som elektro osmose teknologien har lagt navn til, sender svage impulser af jævnstrøm ind i kældervæggene, og strømkilde gør at vandet i kældervæggen bliver positivt ladet.

I den omkringliggende jord er det næste skridt, at placere et jordspyd, der er negativt ladet, og som kan tiltrække det positivt ladede vand, så det ledes væk fra væggene, hvorved man kan undgå fugt i kælderen.

Fordele ved elektro osmose

Fordelene ved at vælge denne løsning med elektro osmose er, at der faktisk ingen vedligeholdelse er, og det er heller ikke nødvendigt at foretage gravearbejde, som det eksempelvis er tilfældet, hvis man i stedet vælger at nedgrave omfangsdræn. Denne løsning er typisk også dyrere, end det er at benytte elektro osmose til at komme af med fugt i kælderen. Da Drymat systemet er så pålideligt ydes der oven i købet 20 års rustgaranti på de skjulte installationer.