Produkt: Kikkertundersøgelse

En kikkertundersøgelse er en undersøgelse fortaget af en kirurger, som giver kirurgen mulighed for at undersøge indersiden af forskellige hulrum i kroppen. En kikkertundersøgelse går også under navnet ”skopi” og kan foretages i spiserøret, blæren, mavesækken, i ledende og i tarmen. Ved denne undersøgelse er det muligt at indsamle vævsundersøgelser samt stille diagnoser. Selve kikkerten er et langt smalt metalrør med et kamera og lys for enden, som føres op eller ind i det område, der skal undersøges. Kikkertapparatet kan godt være forskellig, alt afhængigt af hvad man skal have en kikkertundersøgelse for. Hvis det er mave- og tarmregion, er kikkertrøret bøjeligt, således at lægen kan manøvrere rundt i tarmen. En undersøgelse i led eller blære fortages derimod med et stift rør.

En kirurger der tilbyder forskellige kikkertundersøgelser

Ydermere findes der også en anden form for kikkertundersøgelse, som hedder kapselskopi. Denne metode indebærer, at en patient sluger en kapsel med et kamera i, som dermed kan screene kroppen og videresende data til en harddisk. Dette er bl.a. en af de undersøgelser, kirurgen.dk tilbyder.

Virksomheden tilbyder også en Koloskopi, hvilket er en kikkertundersøgelse i tarmen, hvor der kan fortages en screening for bl.a. tarmkræft, årsagen til anale blødninger, samt polypper. Kikkerten bruges også i forbindelser med selve operationer eller løbende tjek for eksempelvis cancer eller polypper. En undersøgelse af samme slags af kortere varighed med fokus på anal blødning, cancer, smerter eller afføringsbesvær, kaldes også for en Sigmoideoskopi og tilbydes også på klinikken.

Den sidste kikkertundersøgelse som klinikken tilbyder, er en Nasal Gastroskopi, som fortages for at undersøge mavesmerter, halsbrand og synkebesvær. Kikkertundersøgelsen sker ved, at redskabet føres ind igennem næseboret og derfra ned igennem hals, mave og tarm.

Undersøgelserne kan selvfølgelig lyde en smule ubehagelige, men kirurgen gør selvfølgelig alt, hvad han kan for at skabe den mest skånsomme oplevelse.