Kaerbygaard.com

Egetræsborde er ved at vinde popularitet i de danske hjem, og det er der flere grunde til. For det første kan eg fås i et utal af farver og nuancer, og efterbehandlingen kan også påvirke bordets udseende i den retning, man gerne vil have.

For det andet passer de særdeles godt ind i den danske indretningsstil, som kan kaldes nordisk minimalisme. Denne indretningsstil er karakteriseret ved rene linjer og elementer med naturlig oprindelse som for eksempel uld og træ.

For det tredje er eg et virkelig hårdført materiale, som kan modstå aldring på smukkeste vis. I stik modsætning til mennesker bliver eg kun smukkere, jo ældre træet bliver. Og hvem vil ikke have et møbel, som kun bliver bedre med tiden, uden at det mister sin strukturelle styrke.

Eg er et meget dansk valg

Egetræet har en særlig betydning for den danske historie, og måske er dette en faktor, som påvirker de danske forbrugere til at foretrække træmøbler lavet af eg. Før i tiden brugte danskerne eg som materiale til at bygge huse, skibe, hegn og mange andre ting, som var nødvendige.

Faktisk var eg så populært et materiale, at egetræerne var tæt på at uddø i Danmark, fordi alle for mange træer blevet hugget ned. Heldigvis for træerne kom der andre og bedre byggematerialer til, men danskerne har ikke glemt egens gode egenskaber, hvilket kan ses på det boomende marked for egetræsborde og andet inventar og pynt lavet af eg.

De mange nuancer giver gode indretningsmuligheder

Et hjem indrettet med egetræsborde ser lækkert ud. Men vil man gerne kræse lidt mere for detaljerne kan man vælge at få sit bord håndlavet af møbelsnedkere. Dermed får man et unikt bord af eg, som ser præcist ud, som man vil have det. Vil man kræse endnu mere for detaljerne, kan man bede snedkeren om at lave andre småmøbler ud af samme træstamme, som blev brugt til egetræsbordet.

Så får man lavet et spisebord, kan man bede snedkeren om også at lave et sofabord i samme ombæring med træ fra samme træstamme.

Det er også en god idé at henvende sig til møbelsnedkere, hvis man vil have et bord udover det sædvanlige. I dag findes der efterhånden mange snedkervirksomheder, som tilbyder at lave specialmøbler i samarbejde med deres kunder. Sidder man inde med en idé til et drømmebord, er dette en ideel løsning.