Kikkertundersøgelse hos Kirurgen.dk

kirurgen.dk

Kirurgen.dk har klinik i Charlottenlund og er blandt landets mest erfarne, kirurgiske klinikker. Hos Kirurgen.dk har man speciale i blandt andet kikkertundersøgelser, kirurgiske operationer i mave-tarm regionen, smertefri fjernelse af åreknuder og modermærker for at nævne et par få af specialeområderne.

Den ledende kirurg hos Kirurgen.dk er Bahir Hadi, som er speciallæge i kirurgi, han er samtidig Ph.d. og tidligere klinisk lektor ved Københavns Universitet, og der er derfor tale om kirurg med stor erfaring inden for kirurgiske indgreb og kikkertundersøgelser, hvilket gør, at man trygt kan lægge sig til rette på operationsbordet hos Kirurgen.dk i Charlottenlund.

Koloskopi hos Kirurgen.dk

Et af Kirurgen.dk’s specialeområder er som nævnt kikkertundersøgelser, hvor koloskopi er blandt de mest efterspurgte og påkrævede kikkertundersøgelser. Her føres en ca. 150 cm lang slange op gennem tyktarmen med det primære formål at konstatere eventuelle analblødninger, mavesmerter, ændringer i afføringsmønstre og ikke mindst i forbindelse med kontrol eller operation af tyktarmskræft m.m.

Hvor lang tid tager en koloskopi undersøgelse?

En koloskopi undersøgelse tager typisk fra 15 minutter til op mod 45 minutter. Det store udsving i tid til undersøgelsen skyldes, at tarmen i særlige tilfælde kan være særlig lang (op til 280 cm), og den kan bugte sig, hvilket gør det svære for koloskopet at trænge igennem.

Som  udgangspunkt er undersøgelsen smertefri, da selve tarmen ikke har nogen nerver, men i tarmens ophæng findes derimod nerver, og ved påbegyndelse af sin koloskopi – når koloskopet indføres i tarmen – kan der derfor være en smule ubehag, og derfor anbefales hos Kirurgen.dk typisk smertestillende medicin inden operationen. Endvidere er det vigtigt, at tarmen er tømt inden sin koloskopi, hvilket medfører restriktioner i sin kost som bl.a. intet indtag af kerner fra madvarer, kun indtag af klare vasker og ingen mælkeprodukter.

Nasal gastroskopi hos Kirurgen.dk

Nasal gastroskopi er en anden af Kirurgen.dk’s mest efterspurgte kikkertundersøgelser, og mere specifikt er det en kikkertundersøgelse af ens spiserør, mavesæk og tolvfingertarm. En gastroskopi har til hensigt at blotlægge eventuelle årsager til synkebesvær, halsbrand og smerter i maveregionen.

En nasal gastroskopi foregår ved at indføre et 4.9 m.m. nasalgastroskop ind i det ene næsebord, og fordi gastroskopet har kamera, er det sågar muligt for patienten selv at følge med på skærmen undervejs.

Hvor lang tid tager en gastroskopi?

Til forskel fra en koloskopi tager en nasal gastroskopi sjældent mere end 5 minutter, og komplikationer ved undersøgelsen hører til sjældenhederne. Dog kan opleves en smule ubehag og ømhed i halsen efter en gastroskopi, men allerede efter 20 minutter kan man igen spise og drikke.

 

 

Hvis du føler smerter eller ubehag i hals, mave eller tarmregion er der altså ingen grund til at vente med at få det undersøgt, da der i dag findes behandlinger, som er nærmest smertefri, og hos Kirurgen.dk er man garanteret, at kikkertundersøgelsen vil være så smertefri som overhovedet muligt.