Virksomhed: MySafety

mySafety

mySafetyID-beskyttelse, digitalbeskyttelse og spærringstjeneste hos MySafety

Med den stigende brug af internettet samt det stigende antal digitale tjenester, som er tilgængelige online, udsættes den svenske befolkning også mere og mere for identitetstyveri og ID-tyveri.

Virksomheden mySafety er i front, når det gælder om at forebygge identitetstyveri og hjælper mennesker med at få ejerskabet over deres digitale identitet tilbage. For eksempel hjælper virksomheden med at blokere dokumenter af værdi eller assisterer, hvis du mister dine værdigenstande. Her kan kunden ringe til mySafety på alle tider af døgnet året rundt for at få svar på spørgsmål relateret hertil. Deslige kan du forsikre dig mod svindel i op til 24 timer efter tyveriet, og du vil kunne modtage kompensation, hvis tilfældet er ude. MySafety tilbyder deslige en røveribeskyttelse samt en selvrisikoreducering. Hvis du taber dine penge i forbindelse med ID-tyveri, giver MySafety fx et rentefrit nødsituationslån på op til 10.000 SEK. Dertil kan mySafety assistere ved bestilling af nye bankkort, hvis du har mistet dem, medmindre din bank kræver, at du selv gør det. Spærringstjenesteforsikringen koster 69 SEK om måneden. Desuden tilbyder MySafety at hjælpe dig med at indsende en politianmeldelse, hvis dette skulle være nødvendigt eller hjælper dig, hvis din online konto/bruger eller profil bliver hacket samt hjælper med at få lukket eventuelle falske konti samt fjerne truende og stødende materiale. Eksperterne hos MySafety samler samtidig alt nødvendig information og dokumentation, der kan benyttes som bevis til eventuelle fremtidige online forbrydelser, du end måtte komme ud for. Desuden tilbyder virksomheden også juridisk hjælp, samt psykologhjælp, hvis dette skulle være nødvendigt. MySafety hjælper ikke kun dig, men også andre personer der er registreret i husstanden.

Had på internet er stødt stigende

Had på internettet er som beskrevet desværre en stigende tendens i det svenske samfund – bl.a. idet folk finder det lettere at skrive grimme ting anonymt på internettet end face-to-face. Desværre kan alle de hårde ord virke sårende, uanset om det er skrevet anonymt eller af en person med identitet. Nethad kan omfatte mange ting, men det kan eksempelvis betyde, at du bliver udsat for fornærmelser, sårende ord eller ydmygelse på internettet. Ofte kan dette ske via mail eller på de sociale medier såsom Facebook, Instagram og Snapchat. I mange af disse situationer med nethad kan budskaberne virke meget ubehagelig, men alligevel er de ikke altid ulovlige.

Hvis du selv offentliggør noget personligt materiale, hvor du ikke har fået ejerens accept, eller hvis du bidrager til spredningen af materialet, fortager du en ulovlig handling, hvilket er strafbart. Det kan være forvirrende at finde ud af, hvad der er lovligt og ulovligt i den digitale verden. Her kan mySafety hjælpe dig med at undgå de forbrydelser, der er på nettet. I den forbindelse kan mySafety dokumentere, at det kan være lettere at behandle og undgå former for digitale overtrædelser, end dem der kan forekomme på skoler eller i hverdagen, hvor det kan være svært at dokumentere den enkelte episode medmindre, man har et vidneudsagn.

ID-tyveri bliver en mere og mere almindelig form for tyveri i Sverige

DemySafety undersøgelser som præsenteres på MySafety’s hjemmeside viser, at der bare i løbet af de sidste par år har været tilfælde af identitetstyverier blandt 40 % af unge i alderen 16-29 år. Dette skyldes blandt andet, at unge ofte besidder mere fremhævede digitale profiler end resten af befolkningen, og samtidig er de ret uvidende om risikoen i forhold til voksne over 60 år. I modsætning til disse resultater, præsenteret af MySafety, kender de fleste til begrebet ID-tyveri, og næsten tre fjerdedele siger, at de ved, hvad det betyder, og at de kender nogle, der har været offer for identitetstyveri eller selv har været offer. Du kan læse mere om de nyeste tiltag og analyser fra mySafety her.

Tips og tricks til at beskytte sig imod ID-tyveri

MySafety kan gøre meget for at beskytte dig imod ID-tyveri eller identitetsmisbrug. Nedenfor er nogle tips og tricks til, hvordan man beskytter sig mod identitetstyveri eller tyveri i almindelighed, og yderligere tips kan findes på hjemmesiden.

De praktiske tips kan eksempelvis være, at det er en god idé at have lås på din postkasse, så ingen kan få adgang til dine personlige papirer, og dermed heller ikke kan bestille kreditkort eller andet i dit navn. Ydermere er der også tips til, hvordan du undgår at få stjålet din pung på eksempelvis juleindkøbet. Virksomheden anbefaler også, at man skal være påpasselig med sin pinkode ved automathævninger eller køb  i butikker, da man aldrig kan vide, hvem der står bag ved og evt. overvåger dig. En rigtig god idé er, at hæve penge fra en automat i nærområdet af din bopæl i stedet for at hæve penge i en automat placeret i områder med større folkemængder. Du kan læse meget mere om tips og trick til at beskytte din ID-identitet på mySafety’s hjemmeside.

 

Gem