Virksomhed: NorthCapital Holding

northcapital holding

NorthCapital Holding er et privatejet investeringsselskab. Virksomheden blev grundlagt i 2015 af Werner Schmidt og opererer som et venturekapitalfirma med ejerskab i diverse sektorer. NorthCapital Holding har hovedkontor i Denmark, hvorfra den håndterer diverse operationer. Historisk har NorthCapital Holding fokuseret på at være aktive i ædelstenssektoren primært i Brasilien. Her har virksomheden samt Werner Schmidt opnået positionen som betydningsfuld investorer og markedsleder i specielt Emeralds og Alexandrites.

Siden begyndelsen har NorthCapital Holding haft et ønske om at udvikle sig til et investeringsfirma, der opererer med flere aktiver med et globalt perspektiv. NorthCapital Holding stræber efter at skabe værdi gennem investeringer på tværs af sektorer, industrier og geografiske lokationer. Derudover søger virksomheden at opretholde en varig indvirkning på virksomheden, investorerne og ikke mindst de samfund, hvori de driver deres virksomhed.

I stræben efter at udvikle et globalt perspektiv søger NorthCapital Holding aktivt samarbejde med statslige institutioner, organisationer, enkelte personer samt virksomheder rundt omkring i verden, som deler NorthCapital Holdings grundværdier og fremtidige ambitioner.

NorthCapital Holdings fokusområder

For at opretholde positionen som markedsleder og udvikle virksomhedens investeringer på tværs af markeder centraliserer NorthCapital Holding dens aktiviteter til fire fokusområder: naturressourcer, ædelsten, finansiering og industri.

Naturressourcer

NorthCapital Holding har i en længere periode fokuseret op ædelstensektoren specielt i Brasilien, hvor virksomheden har opnået position som betydelig producent og leverandør af Alexandrites og Emeralds. Med egen minedrift i Brasilien håndterer NorthCapital Holding naturlige smaragdforekomster i Itabira og Minas Gerais i Brasilien. Herfra producerer NorthCapital Holding nogle af verdens mest eftertragtede ædelsten.

Ædelsten

Siden begyndelsen har det primære fokus for NorthCapital Holding og dets investorer været på ædelstensektoren. Herfra har begge parter igennem årene erhvervet en større samling af ru ædelsten, som udgør grundlaget for udviklingen af virksomheden.

Finansiering

NorthCapital Holding er involveret i den finansielle sektor, hvor virksomheden agerer som den største enkeltaktionær i Seaburry Capital LLC, som driver en række af virksomheder med fokus på luftfart, forsvar, finans og teknologi. Hertil opererer NorthCapital Holding som rådgiver, arrangør og investor i kapitalmarkeder.

Industri

2018 blev året, hvor NorthCapital Holding  tog det første skridt mod at udvide til industrisektoren i Europa. Dette har ført til en nuværende beskæftigelse på mere end 500 personer i virksomhedens industrikoncern.

Teamet bag virksomheden

Bestyrelsen i NorthCapital Holding består af solide profiler inden for den finansielle- og økonomiske sektor. Herunder besidder Kim Hersland posten som CFO, direktør og Bestyrelsesmedlem. Siden 2013 har statsautoriserede revisor Kim Hersland spillet en omfattende rolle i NorthCapital Holdings aktiviteter og successer i udlandet, såvel som i Denmark.