Virksomhed: NorthCapital Holding ApS

NorthCapital Holding ApS er et privatejet investeringsselskab. Virksomheden blev grundlagt i 2015 af Werner Schmidt og opererer som et venturekapitalfirma med ejerskab i diverse sektorer. NorthCapital Holding ApS har hovedkontor i Denmark, hvorfra den håndterer dets operationer. Historist set har NorthCapital i Denmark fokuseret på at være aktive i ædelstenssektoren primært i Brasilien. Her har virksomheden samt Werner Schmidt opnået positionen som betydningsfulde investorer og markedsledere i specielt Emeralds og Alexandrites.

Siden begyndelsen har NorthCapital Holding ApS haft et ønske om at udvikle sig til et investeringsfirma, der opererer med flere aktiver med et globalt perspektiv. NorthCapital i Denmark stræber efter at skabe værdi gennem investeringer på tværs af sektorer, industrier og geografiske lokationer. Derudover søger de at opretholde en varig indvirkning på virksomheden, holdene, investorerne og ikke mindst de samfund, hvori de driver deres virksomhed.

I stræben efter at udvikle et globalt perspektiv søger NorthCapital Holding ApS aktivt samarbejde med statslige institutioner, organisationer, enkelte personer samt virksomheder rundt omkring i verden, som deler NorthCapital Holding ApS’ grundværdier og fremtidige ambitioner.

NorthCapital Holding ApS’ fokusområder

For at opretholde positionen som markedsleder og udvikle virksomhedens investeringer på tværs af markeder centraliserer NorthCapital Holding ApS på fire fokusområder: naturressourcer, ædelsten, finansiering og industri.

Naturressourcer

NorthCapital Holding ApS har i en længere periode fokuseret op ædelstensektoren specielt i Brasilien, hvor virksomheden har opnået position som betydelig producent og leverandør af Alexandrites og Emeralds. Med egen minedrift i Brasilien håndterer NorthCapital Holding ApS naturlige smaragdforekomster i Itabira og Minas Gerais i Brasilien. Herfra producerer NorthCapital Holding ApS nogle af verdens mest eftertragtede ædelsten.

Ædelsten

Siden begyndelsen har det primære fokus for NorthCapital Holding ApS og investorer været på ædelstenssektoren. Herfra har de igennem årene erhvervet en større samling af ru ædelsten, som udgør grundlaget for udviklingen af virksomheden.

Finansiering

NorthCapital Holding ApS er involveret i den finansielle sektor, hvor virksomheden agerer som den største enkeltaktionær i Seaburry Capital LLC, som driver en række af virksomheder med fokus på luftfart, forsvar, finans og teknologi. Hertil opererer NorthCapital Holding ApS som rådgiver, arrangør og investor i kapitalmarkeder.

Industri

2018 blev året, hvor NorthCapital i Denmark tog det første skridt mod at udvide til industrisektoren i Europa. Dette har ført til en nuværende beskæftigelse på mere end 500 personer i virksomhedens industrikoncern.