Person: Christian Betting

Christian betting

Christian Betting har haft en succesfuld karriere, hvor især innovation, forretningsledelse og lederskab har været definerende nøgleord. Christian har erfaring fra erhvervslivet som både ansat og som selvstændig. Det, der har været drivet, de senere år, har været grøn energi. Præsentation og implementering af solenergi i Mellemøsten har været – og er stadig – et fokus. I dag sidder Christian Betting som administrerende direktør i firmaet Lighthouse Energy DMCC i Dubai, som er en af de førende selskaber inden for vedvarende energi.

Karrieren – fra Århus Universitet til Dubai

Langt før, at Christian Betting blev administrerende direktør, startede han på Århus Universitet. I 1988 kunne han kalde sig Master in Science i Economics. Herefter gik turen til Alfred Berg, hvor han fik stillingen som Equity Analyst. Der gik ikke mange år, før det selvstændige liv skulle afprøves. Med hårdt arbejde fik Christian Betting etableret virksomheden InterCorp A/S, som han administrerede succesfuldt i 13 år. Kerneområdet var langsigtede investeringer med rentabilitet for privatpersoner. Denne erfaring har været yderst værdifuld, da Christian lærte at opbygge en forretning fra bunden samt administration af samme.

Christian Betting er af kollegaer blevet beskrevet som en iværksætter og en ildsjæl med humoren på plads. Det afspejles meget godt i hans erhverskarriere, hvor han har haft succes både i faste stillinger samt med at starte sit eget op. Begge dele kræver passion og hårdt arbejde; begge dele, som Christian Betting har bevist at indeholde. I dag sidder han i Lighthouse Energy DMCC i Dubai. Her er fokus på grøn energi, som Christian Betting har erfaring med via adskillige projekter, og som også er gået hen at blevet den helt store passion.

Fokus på solenergi og fordelen for virksomheder og miljø

Da Christian Betting kom til Dubai var han af den opfattelse, at solenergi var en åbenlys løsning på energiområdet. Med så mange soldage om året, var det en oplagt mulighed. Så nemt skulle det dog ikke helt gå. I starten udtrykkede landet en stor skepsis. Men med faldende oliepriser og en mere åbenhed overfor en grønnere profil, er indstillingen efterhånden vendt. Den nuværende emir i Dubai har desuden en vision om at gøre Dubai til verdens smarteste by. Den vision falder godt i spænd med implementeringen af grøn energi. Solenergi i Dubai er et skridt tættere på at blive en yderst moderne by, som går forrest.

Et land som Dubai, som i så mange år har levet højt på olien, skulle først vænne sig til tanken om en ny energi. På sin vis kan man sige, at indføringen af solenergi og generelt vedvarende energi ændrer hele landet DNA – til det bedre, hvis du spørger Christian Betting. Dubai har på mange punkter været frontløber og skubbet grænser for, hvad man troede, der kunne lade sig gøre. Verdens største menneskeskabte marina, verdens højeste bygning, et verdenskort formet af øer. Det er bare et uddrag af, hvad Dubai har præsteret som by. Så hvorfor skulle de ikke også gå forrest, når det gælder solenergi? Christian Betting har spillet en stor rolle i at præsentere og implementere solenergi i byen.

Christian Betting - solenergi

Christian betting og kapitlet i Lighthouse Energy DMCC

Det er lykkedes Christian Betting – via sin ledende rolle i Lighthouse Energy DMCC – at opbygge et godt netværk og gode kontakter, som har været startskuddet mod en mere miljøvenlig og grøn energiforvaltning i Dubai. I Lighthouse Energy DMCC har Christian Betting sat retningen for, hvilken vej firmaet skal gå. Der er fokus på langsigtede relationer mellem stakeholdere og fremtidige samarbejdspartnere, hvor målet er at udbrede den vedvarende energi og gøre den attraktiv for flere parter.

Fordelen for virksomheder, der vælger at tage imod rådgivning, er først og fremmest, at de kan spare mange omkostninger ved at omlægge energiforbruget. Ligeledes er der jo den største fordel af dem alle – hvert fald i de flestes optik – at vedvarende energi er godt for miljøet. Det er den vej, vi skal tage i fremtiden, og den vej er Christian Betting godt i gang med at vise.

Christians Betting tid med familien bliver udnyttet til fulde

For en mand som Christian Betting, der uden tvivl har lagt meget energi i karrieren, kan man måske undre sig over, hvordan balancen mellem arbejde og privatliv fungerer. På dette område har Christian Betting ikke lagt sine danske rødder helt bag sig. Han har nemlig taget den såkaldte work-life-balance, som ofte er knyttet til Danmark, og overført den til livet i Mellemøsten.

For Christian Betting er det vigtigt, at kunne lægge arbejdet fra sig mentalt, når man er i privat-sfæren. Det er ikke de lange arbejdsdage og mange timer, der brænder familielivet (og en selv) ud. Det, der kan virke opslidende, er, hvis man – så snart man kommer hjem – er irritabel, fraværende og alligevel har trang til at tjekke mails hver femte minut. En sådan tilgang vil da heller ikke effektivisere eller være produktivt for arbejdsopgaverne. Tværtimod kan det blot føre til, at man opslider sig selv. Christian Betting tror på, at en god balance mellem job og privatliv giver overskud. Det overskud skaber energi til at skabe merværdi og samarbejde. Så alt i alt, er det godt givet ud.

Når Christian Betting tilbringer tid med familien, bliver der brugt mange timer på forskellige aktiviteter. Både dykning, fiskeri, skiløb og golf bliver hyppigt brugt som måder at være sammen på. Det har ført familien til mange forskellige steder i verden og tilvejebragt mange oplevelser som familie.

Du kan finde Christian Betting på Facebook og hans andre sociale kanaler; blandt andet Linkedin, K-forum og Myself.