Person: Pierre Legarth – iværksætter, virksomhedsejer og millionær

Pierre Legarth

Pierre Legarth er en dansk anerkendt iværksætter med flere millionvirksomheder i rygsækken. Han har ikke kun været et kæmpe aktiv for det danske arbejdsmarked, han er også en stor inspiration for andre iværksættere.

 

Pierre Legarth

Pierre LegarthPierre Legarth er født i 1966 og er dermed 50 år i dag. Han er gift med Charlotte Legarth og sammen har de to døtre, Camilla og Rikke. Pierre er udlært autolakerer, iværksætter og stifter af pierre.dk Autolakering A/S og stifter samt ejer af Pierre Ejendomme A/S. Han var desuden tidligere semiprofessionel racerkører fra 1999-2003, hvor han kørte i DTC-klassen i banerace.

Han tog i 2012 en uddannelse som helikopterpilot. At flyve helikopter er både en hobby for Pierre Legarth, men samtidig også en form for terapi i hans øjne.

 

Opstart af eget firma

Der er efterhånden mange i Danmark, der kalder sig iværksættere, og mange der drømmer om at blive selvstændige og måske endda opbygge den næste danske millionvirksomhed. Det er dog ikke alle, der får opfyldt deres drømme, og det er ikke nemt at starte sit eget op fra bunden. Endnu sværere er det at opbygge en millionvirksomhed. Begge dele er dog lykkedes for iværksætter Pierre Legarth.

I en alder af bare 19 år tog Pierre den store beslutning at blive selvstændig. Han ønskede ikke at arbejde under andres vilkår, men derimod at være sin egen chef. Han startede dermed sin egen autolakeringsvirksomhed i en garage i Vamdrup. Firmaet fik navnet Pierre.dk Autolakering A/S og blev grundlagt i 1985. Ved at tage et banklån på 15.000 kunne han begynde at realisere sin drøm om at starte for sig selv. Han så et behov for dygtige og effektive autolakerere, og forudså allerede dengang det store potentiale i hans virksomhed, samt det store potentiale for at tjene gode penge på at lakerer biler.

 

Pierre.dk og dets udvikling

Efter at Pierre havde arbejdet alene i sin nystartede virksomhed i tre år, kun med hjælp fra sin kone angående regnskaberne, gik han så småt i gang med at ansætte flere folk. Kort efter begyndte han at opkøbe andre virksomheder, og firmaet voksede støt de følgende år.

Pierre.dk Autolakering A/S har siden udviklet sig til at være Europas største autolakeringskæde med datterselskaber i både Sverige og Tyskland, der henholdsvis går under navnene Pierre Billackering AB og Pierre Autolackierung GmbH. Firmaet beskæftiger mere end 500 medarbejdere fordelt på Danmark, Sverige og Tyskland.

Salget af pierre.dk

AlleredePierre Legarth i 2010 solgte Pierre Legarth 75 % af aktierne i Pierre.dk Autolakering A/S til Maj Invest Equity. Herefter fortsatte han i virksomheden som administrerende direktør frem til juli 2015, hvorefter han blev udnævnt som bestyrelsesformand. I 2016 opkøbte han en del af aktierne tilbage fra Maj Invest Equity, så han i alt ejede 44,6 % af aktierne fra januar 2016.

I juni 2016 tog Pierre Legarth den endelige beslutning om at sælge firmaet, da han fik et tilbud fra tyske Intelligent Repair Solutions Group, som han ikke kunne sige nej til. Hermed sluttede over 30 års ejerskab af Pierre.dk Autolakering A/S for Pierre Legarths vedkommende. Pierre vil dog efter salget fortsætte som bestyrelsesformand, hvorigennem han fortsat vil være en aktiv del af virksomheden.

 

Pierre Ejendomme

På trods af salget af Pierre.dk Autolakering A/S ligger Pierre Legarth ikke på den lade side. Han er langt fra pensionsmoden, og salget af Pierre.dk har nu givet ham mulighed for at fokusere mere på hans andet firma, nemlig Pierre Ejendomme A/S. Virksomheden blev stiftet i 2000 af ejes 100 % af Pierre Legarth.

Pierre Ejendomme A/S opkøber og istandsætter bygninger samt opbygger ejendomme fra bunden af. Disse bygninger bliver efterfølgende udlejet til private og erhvervsvirksomheder.

For Pierre Legarth er det vigtigt at hans ejendomme er beliggende på attraktive adresser, og der er desuden lagt stor vægt på, at kvaliteten og indretningen er helt i top. Pierre er ikke klar til at gå på kompromis nogle steder, hverken når det kommer til hans firma eller hans ejendomme.

Ejendommene dækker over lejligheder, boliger, butikker, kontorer og industrihaller, og der gøres ikke forskel på kvaliteten eller beliggenheden, hvorfor kunderne og lejerne altid kan forvente det bedste af kvaliteten, lokaliseringen og indretningen, når det kommer til ejendomme udlejet af Pierre Ejendomme A/S.

 

Inspiration for andre iværksættere

Pierre Legarth har ikke kun haft succes med flere virksomheder, han kan også betragtes som en stor inspiration til andre iværksættere eller unge med drømme om at starte deres eget. At blive selvstændig og opbygge et firma – især fra bunden af – er en svær opgave. Det kræver mod, en masse arbejde og måske endda også lidt held. Men kan der identificeres et behov hos forbrugerne eller virksomhederne, som ikke bliver dækket af andre, eller ikke bliver dækket godt nok, så er Pierre Legarth et stærkt eksempel på, at iværksætterdrømme godt kan gå i opfyldelse.

Det er ikke alle selvstændige, der får opbygget samme millionvirksomheder, som det er lykkedes for Pierre, men at blive selvstændig handler også om meget mere end penge. Pierre Legarth så en mulighed for at tjene godt på at lakere biler, men uden en passion for sit arbejde, er det ikke sikkert, han ville have haft samme succes. Der ligger rigtig meget arbejde i at starte for sig selv – Pierre var som nævnt også alene i firmaet i hele tre år, før han fik ansatte – og det er derfor rigtig vigtigt, at man brænder for det man laver, og ikke kun fokuserer på at tjene mange penge.

 

Fremtiden for Pierre Legarth

Fremtiden ser lys ud for Pierre Legarth. Han ser i fremtiden frem til at fokusere mere på sit firma Pierre Ejendomme A/S, samtidig med at han glæder sig til at have mere tid til sin familie, sine børn og ikke mindst hans fritidshobbyer. Derudover drømmer han om at bruge mere tid på rejser sammen med familien og dermed fokusere mere på kvalitetstid sammen med hans kone og børn. Der hersker dog ingen tvivl om, at iværksætteren inden i ham stadig lever, og der går nok lang tid, før han er klar til at slippe taget om sin virksomhed og om arbejdslivet.