Virksomhed: Herba Nordic

SUNDHED: Bevidsthed om sund livsstil og kosttilskud er for mange en stor del af hverdagen. Hidtil har det været svært for mange veganere og vegetarer at få kosttilskud, men det bliver der lavet om på, hvis det står til virksomheden Herba Nordic.

I januar sendte den danske iværksættervirksomhed Herba Nordic deres to nye kosttilskud på markedet. Equitox, der har fokus på udrensning af kroppen og Verimmun, der støtter immunforsvaret.

– Begge kosttilskud har veganermærket, og det bliver der ikke lavet om  på ved kommende nye produkter, der allerede er i støbeskeen, lyder det fra virksomheden.

Veganermærket adskiller virksomheden fra andre, og begge produkter er desuden GMO-fri.

Gamle lægeplanter

Herba Nordic har ladet sig inspirere af det gamle Norden. Af hvad arkæologer har fundet, og hvad de få kilder fortæller om nordboernes anvendelse af lægeplanter.

De gamle vidste nemlig, hvilke planter der kunne have gavnlig virkning, ja, de brugte nærmest naturen som husapotek.

Da den moderne tid kom med hurtige og meget effektive lægemidler, forsvandt meget af den viden, man havde haft om planterne.

Det var dog heller ikke helt uden grund, at de nye lægemidler kom frem med sådan en hast, for mange af de gamles midler var uden virkning. Andre er dog særdeles gavnlige og kunsten er ifølge Herba Nordic at sortere med hård hånd.

Livsstil og kosttilskud

Mange af dem, godt kan lide at bruge kosttilskud som supplement, har en mere holistisk tilgang til livsstil og helse. Derfor er det da heller ikke uden grund, at Herba Nordics logo er det holistiske symbol Yggdrasil.

Yggdrasil er kendt fra nordisk mytologi, og rødderne og træets krone er ligeså store – de omslutter de tre verdener i et samlet hele. Den nordiske mytologi er mindst ligeså inspirerende som de asiatiske med deres symboler som ying og yang. Det samme gælder de nordiske planter, der for manges vedkommende har virkningsstoffer på linje med eksempelvis ginseng eller tempeltræ. De skal bare genfindes.

Den underliggende bevidsthed – om at alting er forbundet – er ved at vende tilbage til vores moderne samfund. Mange påskønner de gaver naturen giver, men de vil – som Herba Nordic – have fakta og dokumentation for virkning.

Fremtiden vil formentlig byde på endnu flere opdagelser af viden, der er glemt i effektivitetens hast. Vi vil se en kombination af det glemte holdt op mod naturvidenskabens fakta.

Kosttilskud går på en mild måde ind og hjælper kroppen til det gode liv.