Person: Bjørn Erik Helgeland og ABAX

Bjørn Erik Helgeland

Bjørn Erik Helgeland er en af de større erhvervsmænd i Norge. Han er COO og Founding Partner i virksomheden ABAX, hvor Bjørn Erik Helgeland har været i over 7 år.

Virksomheden blev stiftet tilbage i 2003, og den er i dag førende indenfor udvikling og salg af elektroniske kørebøger og udstyrskontrol i Norden. ABAX, som har hovedsæde i Norge, har mere end 315 ansatte her og dertil kontorer i yderligere fem lande – Sverige, Danmark, Finland, England og Holland.

 

Historien om ABAX

Siden 2006 har ABAX samarbejdet tæt med IT virksomheden ETS. I tæt samarbejde har de to virksomheder udviklet den elektroniske kørebog – en automatiseret logbog, der giver overblik over antal kørte kilometer, benzinudgifter, driftsomkostninger mm. Dermed er der automatisk kontrol over antal kørte kilometer i samtlige køretøjer, der eksempelvis er tilknyttet en virksomhed, så virksomheden eller medarbejderen undgår et eventuelt fremtidigt skattesmæk og kontroverser med det offentlige.

 

ABAX – med Bjørn Erik Helgeland i spidsen – tilbyder ikke kun elektroniske kørebøger. Virksomheden har deslige udviklet en såkaldt ”Fleet Management”, hvilket gør det muligt at have fuld kontrol over en virksomheds bilflåde.  Med Fleet Management kan virksomheden analysere og dokumentere medarbejderens kørselsmønster og forbrug af brændstof og på den måde optimere og forbedre chaufførens kørsel for derved at få besparelser på drift, billigere forsikring og en reduktion af virksomhedens negative effekt på miljøet.

 

I 2011 fusionerede ABAX og ETS, og de blev dermed til den virksomhed, som de er i dag.

ABAX er nu ejet af investeringsfonden Norvestor VI LP, som i dag ejer 85 % af aktierne. Trods dette fortsætter virksomheden, med Bjørn Erik Helgeland som en del af ledelsen, i de samme spor som hidtil – med en kraftig vækst, indtagelse af nye markeder, samt opkøb af virksomheden FrontTek.

Bjørn Erik Helgelands interesser og kompetencer afspejles i ABAX

Bjørn Erik Helgeland har – som nævnt – været med fra den spæde start og har haft stor indflydelse på, at ABAX er nået dertil, hvor de er i dag. Flere af de kompetencer og interesser, som Bjørn Erik Helgeland besidder og har, afspejles da også direkte i ABAX.

 

Bjørn Erik Helgeland er for eksempel en sportsnørd med stort s – og har af den grund også været medvirkende til, at ABAX er sponsor for bl.a. den danske fodboldklub – FC København, samt den danske sejlsportsliga – Dansk Sejlunion. Ydermere sponsorer ABAX også ishockeyhold, cykelhold og fodboldhold i Sverige, Norge, Finland og England. Desuden er ABAX senest blevet sponsor for den store, hollandske fodboldklub Ajax Amsterdam.

 

Dertil har Bjørn Erik Helgeland et stort hjerte for bæredygtighed og grøn miljø, som også er blevet en absolut kernesag i ABAX. Derfor arbejder Bjørn Erik Helgeland og ledelsen med CEO Petter Quinsgaard målbevist på at reducere Co2 udslip. ABAX har i den forbindelse gennemanalyseret deres værdikæde og efterfølgende sikret sig, at deres samarbejdspartnere alle er certificerede. Dette har ført til, at virksomheden nu i dag viser sit miljøengagement ved at være certificerede i henhold til den internationale miljøstandart ISO 14001.

Bjørn Erik Helgeland – en anerkendt erhvervsmand

Bjørn Erik Helgeland er klart en af de større og mere betydningsfulde forretningsmænd i det norske erhvervsliv. Udover at bestyre titlen som COO og CO-founder i ABAX, er Bjørn Erik Helgeland samtidig også coach og speaker i virksomheden Bli Best A/S, hvor han har været i over ni år – og har ligesom med ABAX – også drevet denne virksomhed til en stor succes.

 

Bjørn Erik Helgeland er særligt anerkendt for hans kompetencer indenfor bl.a. Business Strategy, Management Consulting, Marketing Strategy, entrepeneurship, etc. Ydermere har Bjørn Erik Helgeland en masse erfaring indenfor en bred skare af områder såsom Business Development, Social Media, Coaching, Team-leadership mm. I den forbindelse giver Bjørn Erik Helgelands LinkedIn profil en klar indikation af, at Bjørn Erik Helgeland er en stærk leder med et stort social og betydningsfuld netværk.

 

Bjørn Erik Helgeland på de sociale medier

Man kan følge med i virksomheden ABAX og Bjørn Erik Helgelands bedrifter på blandt andet Bjørn Erik Helgelands Twitter-profil, hvorfra Bjørn Erik Helgeland kontinuerligt tweeter om de seneste initiativer og tiltag i ABAX. Desuden er der mulighed for at følge Bjørn Erik Helgeland på flere andre sociale profiler – hertil ligger der eksempelvis flere spændende videoer af Bjørn Erik Helgeland på Vimeo, YouTube og Dailymotion, hvor Bjørn Erik Helgeland bl.a. giver et indblik i virksomheden ABAX, de forskellige tiltag der har været med til at vækste virksomheden dertil, hvor den er i dag, og Bjørn Erik Helgelands syn på medarbejderledelse og optimal arbejdsglæde.

Læs mere om ABAX her.