Kashmir er en indisk restaurant i København, der serverer autentisk indisk mad. Restauranten har eksisteret siden 1982 og tilbyder både udsøgte spiseoplevelser i restauranten samt takeaway. Den indiske restaurant er en af de ældste, som man kan finde i København, hvilket også er en garanti for traditionel og autentisk indisk madkunst. I den indiske restaurant bliver der blandt andet lagt vægt på traditionelt håndværk og krydderier i høj kvalitet, når mange af Indiens signaturretter bliver bragt til live i nye former. Hvis man er træt af at gå på indisk restaurant, hvor maden ikke lever helt op til forventningerne, skal man altså prøve Kashmir indisk restaurant i København. Restauranten har nemlig en lang række tilfredse kunder samt intet mindre end fire kokkehuer fra Politiken at blamere sig med. Hvis du vil have en indisk restaurant oplevelse, der føles, som sad du selv i Mumbai eller New Delhi, er Kashmir stedet.

Hvad er det indiske køkken?

Det indiske køkken er noget helt særligt. Det skiller sig ud på både udseende og smag og er derfor letgenkendeligt. Man kan roligt sige, at der ikke er noget helt andet, der er præcis som det indiske køkken. Derfor er det også ofte et enten-eller forhold, man har til indisk mad. Enten synes man ikke om de stærke farver og smage, ellers er man helt vild med det. Det indiske køkken har vundet stort frem blandt danskerne, både hos børn og voksne. Det er altid svært at vænne sig til noget, der er så fremmed, men det virker til, at det virkelig er ved at vinde vores hjerter. Dog taler vi stadig om et generelt ”indisk køkken”, selvom indisk mad er utroligt mange forskellige ting. Indien er nemlig et stort land, hvilket også har medført, at der er så mange varianter inden for deres kogekunst.

Nordindisk, sydindisk og østindisk

De fleste af os taler og tænker bare på ”indisk mad”. Men faktisk er der mange varianter og grene inden for det indiske køkken. Det skyldes, at der i Indiens store land er forskellige klimabælter, forskellige kulturer og ikke mindst forskellige religioner. Det har alt sammen haft indflydelse på madkulturen, der har udviklet sig forskellige i forskellige dele af landet. Eksempelvis er der den nordindiske mad, hvor hvede er hovedingrediensen, mens det i sydindisk og østindisk mad er ris. Dog er der med danske øjne mange ligheder mellem de forskellige grene. I alle typer gælder det, at bælgfrugter er basis i mange af retterne, samt at der bruges mange og stærke krydderier. Generelt kan man altså sige, at den indiske mad kendetegnes ved de mange stærke farver og smage, der står så diametralt i modsætning til dansk mad.

Indisk mad er udbredt i udlandet

I dag behøver du ikke længere tage til Indien for at få lækker og autentisk indisk mad. Indiske restauranter findes nemlig i stor stil i udlandet, særligt i de nordeuropæiske lande. Det skyldes, at Indien er en tidligere engelsk koloni. Når soldaterne kom hjem fra deres ture til Indien, savnede de en indisk restaurant, hvor de kunne spise noget af den gode mad. På den måde blev indisk mad inkorporeret i den britiske madkultur. I forlængelse af det er der i dag også mange indiske restauranter i Danmark og København. Kashmir indisk restaurant er en af de ældste i København og har stadig den dag i dag fokus på traditionelt håndværk, der giver den høje kvalitet og de særegne og udtryk og smage, som mange elsker ved indisk mad.

På indisk restaurant eller hygge derhjemme

Det er altid noget særligt at gå ud at spise. Det giver en særlig følelse, at man sidder i andre og autentiske omgivelser, samtidig med at der er tjenere, der sørger for en. Det er meget brugt, hvis man fx skal fejre bryllupsdag eller fødselsdag. Du kan spise på Kashmir indisk restaurant, der er autentisk og hyggeligt indrettet. Men er du mere til at nyde din mad derhjemme i fred og ro, er der naturligvis også mulighed for det. Kashmir er nemlig en indisk restaurant, der tilbyder takeaway. Hvis du gerne vil have masser af tid og hygge til at nyde maden, eller du bare har for travlt til at lave maden selv, kan du altid hente noget mad med hjem fra Kashmir indisk restaurant. Det er også en god mulighed at have i hverdagen, hvor man sommetider kan have pressede perioder, hvor det er svært at få tid til at lave maden selv. Og det er garanteret, at både børn og voksne vil være helt tilfredse med at få aftensmad fra Kashmir indisk restaurant.

Hvilken indisk ret er din yndlings?

Indisk mad er som sagt ret alsidigt – og det gør, at alle kan finde en yndlingsret fra det indiske køkken. Traditionelt set er de fleste indiske retter vegetariske, men på en indisk restaurant i København er der også masser af retter med både kylling, skaldyr og okse at finde. Og Kashmir indisk restaurant har et alsidigt og stort menukort, så du kan være sikker på også at finde din yndlings blandt de retter, de tilbyder. Ikke alene har de stort set alle klassikerne, som en indisk restaurant bør mestre. De har også nye og anderledes ting, så der altid er noget nyt at prøve for dig, der er velbevandret inden for det indiske køkken. Hvis du ønsker en helt ny oplevelse med indisk mad i København, er Kashmir indisk restaurant det rigtige sted at prøve.

Kategorier: Virksomhed